Zahradní židle z umělého ratanu: Jaké jsou jejich výhody oproti přírodnímu ratanu?

Zahradní nábytek představuje klíčový prvek pro vytvoření pohodlné a stylové venkovní atmosféry. Mezi výběrem materiálů pro zahradní židle dominuje tradiční přírodní ratan. Nicméně v posledních letech se stále více obracíme k jeho umělé variantě, a to zejména díky své řadě výhod a vlastností, které přináší.

 Otočné křeslo s polštářem TRISS

Proč zvolit umělý ratan?

Jedním z hlavních důvodů, proč zvolit zahradní židle z umělého ratanu, je jeho vynikající odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Oproti přírodnímu ratanu, který může být náchylný k poškození vlhkostí a UV zářením, umělý ratan si zachovává svůj vzhled a pevnost i při expozici slunečnímu záření, dešti a vlhkosti.

Umělý ratan vyžaduje minimální údržbu. Stačí jej občas otřít vlhkým hadříkem nebo opláchnout vodou a může zůstat krásný a čistý po dlouhou dobu. Na rozdíl od přírodního ratanu nepotřebuje pravidelnou úpravu a lakovaní.

 Ratanová zahradní židle DT151 antracit

Estetika, pevnost a lehkost

Umělý ratan je extrémně flexibilní materiál, který umožňuje vytvářet širokou škálu designů. Díky tomu můžete vybírat mezi různými styly a provedeními židlí, které se skvěle hodí k vašemu zahradnímu prostředí a osobnímu vkusu.

Zahradní židle z umělého ratanu jsou obvykle lehčí než jejich přírodní protějšky, byť jde o zahradní židle kovové (s kovovou konstrukcí) což usnadňuje manipulaci s nábytkem. Přesto jsou dostatečně pevné a odolné, aby vydržely běžné zátěže a poskytly pohodlí při venkovním posezení.

 Ratanová zahradní židle DT151 antracit

Ekologické hledisko

Zatímco těžba přírodního ratanu může mít negativní dopady na životní prostředí, použití umělého ratanu může být ekologičtější volbou. Výrobou umělého ratanu se snižuje tlak na přírodní zdroje a minimalizuje se negativní dopad na ekosystémy.

Zahradní židle z umělého ratanu představují ideální kombinaci elegance, pohodlí a praktičnosti pro vaše venkovní prostory. Díky své odolnosti vůči povětrnostním podmínkám, snadné údržbě a široké škále designů se stávají stále populárnější volbou mezi majiteli zahrad a teras. Pokud hledáte stylový a funkční zahradní nábytek, pak je umělý ratan tou správnou volbou pro vás.

Ratanový set nábytku T183

Balkonový set ratan - T1241  2x křeslo T109

Ratanové křeslo KARMEN